Camilla

torsdag 30 september 2010

Martyrrollen ger Sverigedemokraterna lätta poäng.

Sverigedemokraternas kliv in i Riksdagen har lett till till enorma känsloyttringar. Visst, man kan tycka att det är fruktansvärt att vi har fått ett främlingsfientligt parti i riksdagen, eller ännu mer fruktansvärt att det faktiskt är svenska folket som röstat in dem i riksdagen och ett antal kommuner- man får de politiker man förtjänar!! Men när Vänsterpartiet hellre spittar sin minimala riksdagsgrupp, än sitter på samma våningsplan som Sverigedemokraterna, då har det gått överstyr. Av arbetsmiljöskäl vägrar vänsterpartisterna sitta på samma våning, men ska de även sluta att gå till restaurangen, cafeterian och utskottsmötena på grund av "arbetsmiljö" skäl? ja, jag utgår från att Sverigedemokraterna får de utskottsplaceringar de har rätt till, men det är inte självklart än. Att stänga dem ute från utskotten skulle bara ännu mer späda på martyrrollen som de så framgångsrikt spinner på. Björn von Sydow vill inte ställa upp som talmanskandidat då han är rädd för att han skulle få stöd av Sverigedemokraterna, det är ju rent patetiskt. Von Sydow är ypperlig som talmanskandidat och ska självklart ha rollen som vice talman, med eller utan Sverigedemokratenas stöd. Att mycket av den öppenhet som präglat den svenska riksdagen nu försvinner är bara att beklaga, poliser överallt, nya säkerhetslås och nya säkerhetsföreskrifter är bara ett av många pris vi får betala i demokratins namn. Nu senast vill Vårdförbundet och Transportarbetareförbundet utesluta Sverigedemokrater från facket- till vilken nytta och med vilken rätt? Även Sverigedemokrater har fackliga rättigheter och framför allt är det inte fackets jobb att ta på sig att leka åsiktspoliser. Vi måste sluta att ge Sverigedemokraterna lätta martyrpoäng, det var precis vad som hände i Danmark med Danske Folkeparti, och se hur bra det gick!! Vi kan tycka hur illa vi vill om att Sverigedemokratena kom in i Riksdagen men om vi inte respekterar demokratin är vi snart ute på en mycket tunn is och framför allt- Sverigedemokraterna kommer att stå som vinnare. Åsikter man inte gillar skall alltid bemötas med argument och inte med odemokratiska metoder.

torsdag 23 september 2010

Blomsterbombad igen!

Det har rasat in mejl, SMS och nu senast - blommor.Känns lite som FRA igen, även om det inte är 380 buketter blommor så är det åtminstone 18 och antalet mejl börjar närma sig 1000. Vart jag än går kommer folk fram och beklagar och dunkar mig i ryggen.
Jag håller på och tömma riksdagsrummet, jag har precis tagit ned alla kort som kom efter FRA (hade de uppsatta på en vägg)packat ned alla nallarna och återigen läst alla blomsterkort.Känns deppigt men ändå befriande, ett kapitel i mitt liv är över. Det värsta är att min underbara, gudomliga kollega Agneta Berliner också är borta-utkryssad! Ena stunden är jag ledsen, nästan gråtfärdig, framför allt när jag läser alla snälla mejl och ser blommorna, andra stunden känner jag mig fri, lycklig och stark. Om svenska folket hellre vill ha Sverigedemokrater än liberaler så är det så- ni bestämmer. Demokrati kan kännas orättvist och visst har det sina brister men är ändå bra mycket bättre än alla alternativ.Jag hoppas därför att riksdagen tar sig i kragen och beter sig vettigt mot Jimmie och co när de entrar Riksdagen. Man kan inte frysa ut och försöka lura bort dom från utskottsplaceringar och annat, det är bara banalt.De är lika mycket folkvalda som alla andra 329 ledamöter.
Många vänner och bekanta hör av sig, lika många hör inte av sig, ska bli intressant att se vilka "vänner" som nu försvinner.
Jag undrar vem som nu ska driva sexköpsfrågan i riksdagsgruppen?

Om jag ska sluta att vara så egocentrisk och bitter en stund så vill jag påminna om att det idag är 9 år sedan Dawit Isaak fängslades, kampen måste fortsätt och vi få inte glömma det hemska som skett den mannen. När jag tänker på Dawit Isaak känns mina problem ganska banala!

måndag 20 september 2010

Utarbetad, bitter rebell söker sysselsättning....

Ibland känns livet lite orättvist, just nu känns det så. Kunde inte någon annan mista sitt mandat istället, nån sån typ som aldrig öppnat munnen, ler inställsamt mot gruppledaren och alltid tycker som övriga gruppen. I nuläget har vi misst VästerNorrland, Dalarna, Göteborgs ena mandat, ett i Stockholms län och ett i Stockholm stad.Tycker också att det är tråkigt att Mathias Sundins (Norrköping) gedigna personvalskampanj inte gav resultat.
Men jag är väldigt nyfiken på personkryssen, ja mina alltså, och mitt specialprojekt Saxdalen.
Åker imorgon ned till Riksdagen och tömmer mitt arbetsrum, det är väl nån jävla Sverigedemokrat som tar över det. Sen måste jag nog börja se mig om efter vettig sysselsättning. Knyppling, fågelskådning eller kanske bli en sån där missförstådd poet som sitter på kammaren och känner sig missförstådd. Who knows?

P:S Har nu sett resultat från Saxdalen....en ökning från 2.2 till 5.8% i Riksdagsvalet!!!!Helt underbart!!Nu blev jag faktiskt lite gladare...det finns hopp om mänskligheten!

Det sket sig!!!

Gissa om det känns bittert att sitta här i köket, just hemkommen från valvakan, och inse att min stund i Riksdagen är över!!Jag visste att mitt mandat var svagt, men jag hoppades in i det sista. Är jag riktigt krass kan jag säga att det var SD som sabbade mitt mandat. SD ökade enormt i Borlänge (11%) men även i hela länet.
It is over! Jag kan gå och dra nåt gammalt över mig!

lördag 18 september 2010

Mindre än 24 timmar kvar...


Sista kampanjdagen är över och jag är sååå trött. Kroppen värker och knoppen fungerar knappt alls.Idag har jag hunnit med att kampanja i Säter, där jag träffade min förra rektor som glatt stod utanför Systemet och kampanjade för sossarna, vilket knappast var någon överraskning då de flesta som får/ fick poster i kommunen måste ha rätt partibok. Han tjatade om att det vore så fantastiskt om Sverige fick sin första kvinnliga statsminister- varför? Jag förstår inte det resonemanget, hur kan det vara ett egenvärde att få en kvinnlig statsminister. Vill man inte ha den mest kompetenta?
Dagen fortsatte sedan till Borlänge och avrundades med lokalradion i Rättvik. Ja nu är det inte så mycket mer kvar att göra mer än att vänta och våndas. Folkpartisiffrorna ser oroväckande svaga ut, så mitt mandat verkar ligga på gränsen, precis som för fyra år sedan. Det känns tråkigt och bittert. Varför ska just dalamandatet vara så svagt, jag behövs ju i Riksdagen.
Bilden är tagen i Hedemora tidigare i veckan.

söndag 12 september 2010

Befria människan från unken socialism, radikalfeminism och moralism

Titeln är ett citat från det inlägg jag skrev för Magasinet NEO, där de presenterar liberala kandidater. I och med att länk funktionen inte vill fungera nu så har jag klippt in inlägget längre ned på sidan...
Själv har jag 38.8 graders feber, men skam den som ger sig, igår kampanjade jag i Leksand i ihållande regn. Idag jobbar jag hemifrån, skriver artiklar, ger intervjuer och bloggar lite.
Snart bara timmar kvar innan det avgörs...
I kväll ska jag läsa Johanna Nylanders bok "Är det så farligt" om folkhälsa eller egentligen handlar den om folkhälsofanatism och så ska jag lyssna på den här låten....



" Neos elfte kapitel i serien om frihetliga riksdagskandidater är en sittande riksdagsledamot, och möjligen den enskilda politiker som fått ta emot det största antalet blomkvastar från väljarkåren. När Camilla Lindberg som enda borgerliga riksdagsledamot röstade nej till FRA-lagen översvämmades nämligen hennes kontor av blommor, vilket blev en nasal påminnelse till de FRA-skeptiska partikamrater som böjde sig för partipiskan. Camilla, scenen är din:

Om och om igen möts man som politiker av krav på mer förbud, fler restriktioner och ökad övervakning, allt i ett sken av välvillighet. Individens frihet slår sig slätt vid hot om terrorism, organiserad brottslighet, för att inte tala om döden. Få reflekterar över konsekvenserna. Steg för steg ger vi upp vår integritet och vår rätt att leva som vi önskar.

För mig är detta kärnan i liberalismen. Att stå fast vid individens frihet, men också ansvar. Det är för detta jag brinner och det är därför jag är liberal.

I Sverige har vi en lång tradition att överlåta ansvar till pappa staten. Eller vad sägs om att staten fattar beslut om vilken telefon alla ska ha. Det blev en grå i bakelit, med nummerskiva.

Vi tycker att det är så skönt när andra tar ansvar för oss att vi till och med accepterar nakenröntgen, förnedrande väskgenomgångar framför en massa okända människor liksom att favoritschampot slängs för att flaskan var på 200 ml istället för godkända 100 ml. Vi ger samhället tummen upp för att sätta upp kameror, läsa våra privata konversationer på nätet och registrera våra ekonomiska transaktioner. Vi accepterar till och med att samhället straffar oss när vi utsätter oss själva – och ingen annan – för risk, exempelvis genom att inte ha på oss säkerhetsbälte.

Och många vill gå ännu längre. Vissa tycker till exempel att det är en bra idé att det ska vara olagligt att cykla utan hjälm. Det är lika bisarrt som att det fram till 1856 var olagligt att begå självmord. Det borde vara en självklarhet att var och en själv får bestämma över sin kropp och själv bedöma risker, fördelar och nackdelar. Men det är det inte.

Litar vi inte längre på oss själva?

Det är dags att befria människan från unken socialism, moralism och radikalfeminism – det är dags för liberalismen att råda! Som Thoreau säger “that government is best which governs least”, frihet under personligt ansvar är det samhälle jag vill leva i!

Camilla Lindberg-mot FRA och sexköpslagen. För frihet och individualism!"

lördag 11 september 2010

I den bästa av världar

Statsminister: Johan Norberg

Finansminister: Anders Borg / Joakim von Anka

Utrikesminister: Barack Obama

Justitieminister: Maria Abrahamsson

Handelsminister: Victoria Bernadotte



Kulturminister: Lars Vilks, Alexander Bard

Socialminister: Stefan Einhorn

Socialförsäkringsminister: David Eberhard

IT- och integritetsminister: Oscar Swartz

Skolminister: Camilla Lindberg

Arbetsmarknadsminister: Agneta Berliner



Jämställdhetsminister: Tanja Bergkvist

Försvarsminister: Lara Croft

Näringsminister: Jens Spendrup

Folkhälsominister: Henrik ”Hax” Alexandersson

Ungdoms- och idrottsminister: Ara Abrahamian



Integrationsminister: Mauricio Rojas

Infrastrukturminister: Christer Fuglesang

Miljöminister: Carl-Henric Svanberg / Plupp

Musik- och Jingelminister: Micke ”Prinsen” Trolin

Kärleksminister: Carl-Johan Rehbinder / Pye Jakobsson

lördag 4 september 2010

En skandinavisk frihamn för yttrandefrihet

Igår publicerades min och Carl Johan Rehbinders artikel om datalagringsdirektivet. Men egentligen handlar artikeln om mycket mer än bara datalagrinsdirektivet, den handlar om en vísion om Sverige som frihamn för yttrandefrihet. Men det kan bara ske genom att inte införa direktivet och gärna med
sänkta energiskatter för IT-industrin. FRA har ju inte gjort saken bättre direkt, men det enda man kan trösta sig med är att FRA ännu inte kommit igång med sin verksamhet. Läs även artikeln i Computer Sweden.
Datalagringsfrågan är viktig framför allt då vårt grannland Norge har samma problem, eller egentligen finns det inget problem de behöver ju inte införa Datalagringsdirektivet, men det verkar som socialdemokraterna och delar av Högern kommer att rösta för. Men vissa delar av högern är emot, så det kan hänga på några få modiga ledamöter som välter förslaget. Venstre (vårt systerparti) är tack och lov helt emot datalagringsdirektivet!

torsdag 2 september 2010

Mister du en, står det tusen åter...

Flera gånger per dag får jag frågor hur man ska göra om man vill personkryssa mig, det är ju så tragiskt att endast personer folkbokförda i Dalarna kan rösta på mig. Nej, det var inte sant, Kalmar har mig på sin riksdagslista-klokt! Men jag tänkte för er som inte kan rösta på mig ska jag nu göra en liten "best of" lista, allstå en lista på kandidater som jag rekommenderar- alla med en absolut liberal kompass. Det blev kanske inte tusen namn, men ett par i alla fall.

Stockholm- Amanda Brihed. Initiativtagare till Svart Måndag. Garanterat emot alla typ av kränkningar av den personliga integriteten.

Göteborg- Annika Beijbom. Pigg, liberal som skulle behövas i Riksdagen.

Västerås- självklart Agneta Berliner. Världens bästa kvinna och en äkta liberal. Hon är emot FRA, datalagringsdirektivet och vill liberalisera LAS.

Norrköping- Mathias Sundin- tuff och stark. Håller dock inte med honom om hundägarlicenser...

Eskilstuna- Niklas Frykman- pragmatisk liberal!

Umeå- Maria LundqvistBrömster- klok kvinna med fötterna på jorden.

Om ni mot alla förmodan skulle rösta på något annat parti än Folkpartiet så hoppas jag ni lägger den rösten på Maria Abrahamsson, moderaterna eller Calle Rehbinder, Piratpartiet. Eller varför inte bara flytta till Dalarna??

onsdag 1 september 2010

Mina supporters är bäst i världen!!

Som jag skrev tidigare så kan en valrörelse vara ganska jobbig, slitig och gnällig. Men när nöden är som störst är hjälpen som närmast...Mina gudomliga supporters- you make my days! Ni är bäst i världen!! Hur skulle jag orka existera utan er? Konstant plingar det till i mobilen, eller dimper det ner ett mejl eller kommer det ett samtal från någon anonym supporter. Idag kan jag konstatera att 57 mejl. 7 SMS och 3 samtal kommit från totalt okända vänliga medborgare som vill visa sitt stöd!! Helt otroligt!Underbara, gudomliga supporters- Niklas, Magnus, Anders, Crister mfl (hmm bara män...) ni få mig att le!
Ooops jag höll på att glömma mina supporters här på bloggen, självklart ska ni ta åt er av hyllningen!!

Rälsbuss och dataspel!

Valrörelsen är i full gång på gott och ont. Själv tycker jag att livet känns som man blivit inslängd i en torktumlare, men det är ju bara 18 dagar kvar, så på något sätt ska man väl stå ut!I helgen hade Älvdalen, Orsa och Moras lokalavdelnigar hyrt en rälsbuss, som vi kampanjade med. Kul och annorlunda dag i valrörelsen!

Igår lanserade vi folkpartiets dataspel, här kan du provspela det. Det gav bra media och personligen är jag stolt som en tupp då jag har varit initiativtagare till spelet. Själv hade jag helst velat haft ett riktigt maffigt spel med drakar och hjältinnor, jag riktigt såg framför mig Nyamko som prinsessa, Jan som den ädla riddaren och LO som det elaka monstret- men det belv inte så... tiden var knapp och kassan tom!

Ikväll väntar Smedjebacken och sedan en snabb sväng förbi huvudstaden!